لنت ترمز خودرو چیست و چه کاربردی دارد ؟
لنت ترمز یکی دیگر از قطعات مهم و بسیار حساس که امروزه به علت حساسیت زیاد به قطعه فوق ایمنی با گرید A در استاندارد از آن اسم برده می شود .
به همین علت با کیفیت بودن و کارایی بسیار خوب آن ، با رانندگی ایمن و مطمعن در شرایط متفاوت و حفظ جان سرنشینان اتومبیل از رابطه مستقیمی برخوردار می باشد .
لنت ترمز از مهم ترین قطعه های یک اتومبیل شمرده می شود ، سلامت آن اثر مستقیمی بر روی امنیت و ایمنی سفر داشته است .
در نظر داشته باشید که پدال ترمز به عبارتی همان نیروی بازدارنده حرکت خودرو می باشد . لنت ترمز جزء قطعه های مصرفی ماشین بوده و طول عمر آن برحسب کارکرد اتومبیل ارزیابی می شود .
به مرور زمان با کارکرد وسیله نقلیه و تمام شدن لنت ، دیسک ها درگیر هستند و اصطکاکی که به وجود می آید علاوه بر تخریب ، خطرات مالی و جانی بسیاری را برای راننده و سرنشینان در بر داشته است .
در دنیای امروز لنت های سرامیکی از طول عمر تا حدودی بالایی برخوردار هستند و این کار رابطه مستقیمی با کارکرد اتومبیل داشته است .
لنت ترمز عقب به دو صورت کاسه ای و دیسکی قابل عرضه هستند . این مکانیسم بر حسب فشاری که در مدار به واسطه روغن صورت می گیرد ، شکل گرفته می شود .
در هر دو مدل مورد بحث : دیسکی و کاسهای کاهش سرعت به طور نرمال باید صورت گرفته شود .
وظیفه ی لنت ترمز :
لنت وظیفه داشته با تولید نیروی اصطکاک مناسب انرژی جنبشی چرخ متحرک که تحت تاثیر نیروی موتور است را بگیرد و به انرژی حرارتی تبدیل شود . بعد انرژی حرارتی را در فضا پخش کنید که با این عمل خودرو از حالت حرکتی به حالت سکون و یا سرعت آن کاهش می یابد .
لنت می بایست از ضریب اصطکاک بالا و پایداری برخوردار بوده باشد و با تغییرات درجه حرارت خاصیت خودش را حفط کند و همینطور باید در مقابل سائیدگی از استحکام لازم برخوردار بوده باشد و کاسه ترمز را دچار خراش نکند .
چگونه متوجه شویم که لنت ترمز عقب تمام شده است ؟
تمامی سیستم های هیدرولیکی ترمز دارای یک مخزن روغن هستند و در صورتی که این مخزن مشکلی نداشته باشد با کمتر شدن روغن در سطح می توان متوجه آن شد که لنت ترمز عقب تمام شده است . البته نا گفته نماند که در ترمزهای ABS سیستم به حالت اتوماتیک اخطار داده ، و در بعضی مواقع قادر هستنید از صدای غیر نرمال و ناهنجار چرخ ها متوجه به اتمام رسیدن لنت ترمز شوید . لنت ترمز عقب نسبت به لنت ترمز جلو ماندگاری بیشتری داشته است و حداکثر تا ۱۰۰ هزار کیلومتر را پوشش می دهد . به صورت کلی زمانی که صدای دلخراش و لرزش در پدال و یا فرمان خودرو را حس کردید می بایست لنت خود را حتما تعویض کنید .
انواع لنت ترمز :
لنت ترمزی که در اتومبیل های سواری مختلف مورد استفاده قرار گرفته می شود را در حالت کلی به چهار نوع متفاوت تقسیم می توان کرد . خارج از جنس غیر همگون این مدل های چهار گانه به نسبت همدیگر ، یکی از مهم ترین تفاوت های اصلی آن ها با هم متفاوت بودن زمان تعویض لنت ترمز می باشد .
لنت ترمز ارگانیک
اولین گروه از مدل های چهار گانه لنت ترمزهایی می باشند که از حالت ارگانیک برخوردار هستند و از فلز نیستیم در انها استفاده شده است . لنت ترمزهای ارگانیک به صورت معمول ارزان قیمتترین نوع لنت ترمز به حساب می آیند و در عین حال عمر کوتاه تری هم به نسبت دیگر مدل های لنت ترمز داشته اند .
لنت ترمز کم فلز :
دومین مدل شناخته شده از لنت ترمزهای وجود داشته در بازار نمونه هایی می باشند که در تولید کردن آنها درصد بسیار اندکی فلز به کار گرفته شده است . از طرفی دیگر این نوع خاص از لنت ترمز را با اسم لنت ترمز کم فلز شناخته شده است . البته نا گفته نماند که عمر لنت ترمز کم فلز از لنت ترمز ارگانیک بیشتر می باشد ولی سر و صدای آن به هنگام کار کردن هم به همان نسبت زیاد تر می باشد .
لنت ترمز نیمه فلزی :
در تولید کردن لنت ترمزهای نیمه فلزی از درصد زیادی فلز به نسبت نمونه های ارگانیک و کم فلز مورد استفاده قرار می گیرد . از طرفی دیگر اکثرا به هنگام تعویض لنت ترمز فلزی از دو نمونه دیگر یاد شده بلندتر می باشد . در حقیقت این نوع خاص و متفاوت از لنت ترمز عمر طولانی تری به نسبت به همتایان خود داشته است .
لنت ترمز سرامیکی :
لنت ترمزهای نیمه فلزی هر قدر که از دوام بیشتری برخوردار باشند و از مقاومت بالایی به نسبت دیگر نمونه های لنت ترمز بهره برده باشند از لحاظ کیفیت و طول عمر به لنت ترمزهای سرامیکی هرگز نمی رسند .
منبع : khodrobar747.com
معرفی سایت امدادیاب فعال در حوزه خودروبر در سراسر کشور
https://emdadyab.com/khodrobar
اگر به دنبال یک سایت خوب در زمینه معرفی خودروبر های کشوری هستید پیشنهاد میکنیم از سایت امدادیاب دیدن فرمایید.
امدادیاب سایت مرجع معرفی امداد خودرو های فعال کشور